Joan Laporta

Joan Laporta Estruch és soci fundador i titular del Bufet Laporta & Arbós Advocats Associats.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Màster en Dret de Societats i Experts en Tributari per la Universitat Abat Oliba CEU. Diplomat en Dret de l’Arbitratge per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i Diplomat en Dret de societats mercantils per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Àrbitre de l’ICC International Court of Arbitration de París. Membre del Consell Assessor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Pompeu Fabra. Professor col·laborador en el Seminari de Dret immobiliari i Registral de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona. Assessor personal del cònsol japonès a Barcelona.

President del FC Barcelona del 2003 al 2010. Durant el seu mandat, el FC Barcelona va ser un dels promotors, al gener de 2008, de l’European Clubs Association (ECA), organisme del qual Laporta va ser vicepresident (2008-2010). Va ocupar altres alts càrrecs de responsabilitat en els principals estaments futbolístics: membre del Comitè Estratègic de la FIFA; directiu de l’European Professional Football Strategy Council (PFSC) de la UEFA; directiu del G-14 European Football, membre de la Junta Directiva de la Reial Federació Espanyola de Futbol i vicepresident de la Federació Catalana de Futbol.

Joan Laporta féu el pas al món de la política i fundà, el 2010, Democràcia Catalana, partit català, democràtic, humanista, progressista, defensor dels drets humans individuals i col·lectius. Com a consequència, Joan Laporta fou diputat al Parlament de Catalunya de 2010-2012, i Regidor de l’Ajuntament de Barcelona de 2011-2015.

El 7 de març de 2021 va tornar a guanyar les eleccions a la presidència del Club, convertint-se en el primer president de la història del FC Barcelona escollit democràticament que dirigeix el Club en dues etapes diferents, separades en el temps.

Joan Laporta és membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i patró de la Johan Cruyff Welfare Foundation.